Succesvolle 3e editie van de Agrea Potato Inspiratiedagen

Afgelopen weken vonden voor de 3e keer de Agrea Potato Inspiratiedagen plaats te Vredepeel en Reymerstok. Ondanks de vroege graan oogst en de drukte in het veld werden beide bijeenkomsten goed bezocht door telers uit Limburg en Brabant.

Tijdens de Agrea Potato Inspiratiedagen worden de telers geïnformeerd en geïnspireerd met de laatste informatie en kennis uit de aardappelen markt. Elk jaar worden er diverse sprekers uitgenodigd voor deze Inspiratiedagen. Zo gaf Ferdi Buffen van Wilhelm Weuthen GmbH een interessante presentatie over onze samenwerking.

Jan de Ruyter, Sector Banker Plantaardige Sectoren ABN AMRO vertelde zijn visie over de aardappelmarkt in Nederland. Een belangrijk aspect dat ter sprake kwam waren de gezondheidsaspecten van de aardappelen. Volgens Ruyter zijn de gezondheidsaspecten van de aardappel onderbelicht en zal er vaker vergeleken moeten worden met pasta en rijst gerechten. Wel is hij optimistisch over de toekomst van de aardappelteelt. En bracht hij een advies om de keten te verkorten om zo dichterbij de consumenten te komen

Onze Agrea Potato accountmanager Leon Thijssen licht onze toekomstplannen verder toe en benadrukt de groei die we de komende jaren willen doormaken. Ook werd de poolprijs bekend gemaakt, die tevens tot de hoogste uitbetalingsprijs behoort. En werd het ‘rondje langs de velden’ als zeer positief ervaren. Elke teler kreeg de gelegenheid om zijn of haar situatie in de regio toe te lichten.

Aansluitend was er bij de Inspiratiedag te Vredepeel een rondgang langs de proefvelden van Wageningen Plant Research. Ook bij de Inspiratiedag in Reymerstok was er de gelegenheid om enkele proefrooiingen te bekijken van de diverse soorten rassen. Beide Agrea Potato Inspiratiedagen werden afgesloten met een heerlijke BBQ en een gezellige na borrel.

Bekijk hier enkele foto’s van de Agrea Potato Inspiratiedagen