Onze voordelen:

Graaninname Agrea 2017

Agrea is graag uw partner voor de inname en afzet van uw granen. Op onze locaties in Heerlen en Maastricht kunt u graan (laten) aanvoeren. Daarnaast collecteren wij granen af land in Midden- en Noord-Limburg. Dit gebeurt in samenwerking met een aantal lokale loonwerkers. Door een efficiënte logistiek én afzet in eigen regio is Agrea in staat tegen lage kosten uw graan te collecteren.

 

Agrea kiest de kracht van de keten!

Agrea werkt bij de afzet van de gecollecteerde granen samen met haar partner CZAV. CZAV heeft een graanpool met bak-, maal en voertarwe. Met een omvang van ruim 350.000 ton is CZAV een van de grootste poolbeheerders van granen in Nederland. Daarnaast is CZAV ook aandeelhouder in Cebeco Granen die als grootste distributeur van Nederlands graan een belangrijke leverancier is van de regionale voedings- en diervoederindustrie. Door deze samenwerking kan Agrea op efficiënte wijze – dus tegen lage kosten – uw granen collecteren en vermarkten. Hierdoor zijn we in staat zeer concurrerende graanprijzen uit te betalen.

Inname punten op korte afstand

Afrekening en betaling
binnen 3 weken na ontvangst

Af-land service

Flexibele openingstijden
ook na 22.00 uur!

Verkoopmogelijkheid
die past bij u!

Transparante afrekening

Kies de logistieke oplossing die bij u past!

Tijdens de oogst is tijd schaars. Bedenk daarom tijdig waar en hoe u het graan wilt aanvoeren. Naast onze eigen innamepunten in Heerlen en Maastricht kunt u desgewenst ook gebruik maken van onze af-land service.

 

Af-land service

Indien u te ver verwijderd bent van onze locaties in Heerlen en Maastricht bestaat er de mogelijkheid om uw granen rechtstreeks te vervoeren naar ons innamepunt in Dilsen-Stokkem (B). Dit kan door middel van uw loonwerker of met eigen transport. Hierbij ontvangt u van Agrea een vergoeding als tegemoetkoming in de transportkosten. Tegen een scherpe prijs bent u hiermee maximaal ontzorgd. Informeer bij onze buitendienst naar de voorwaarden.

 

Schuurpartijen

Mocht u tijdens de oogst uw graan zelf willen opslaan dan kan dit naderhand, in onderling overleg, door onze eigen chauffeurs worden opgehaald. Houd er wel rekening mee dat uw opslag volledig vrij dient te zijn van het kiemremmingsmiddel CIPC. Informeer bij onze buitendienst naar de mogelijkheden.

Certificering

Ook deze oogst dient u weer in het bezit te zijn van een geldig voedselveiligheidscertificaat. Mocht dit niet het geval zijn bestaat er de mogelijkheid om de kwaliteit door ons te laten borgen. Heeft u nog niet eerder bij ons graan geleverd en overweegt u dit wel te doen? Neemt u dan contact op met onze buitendienst of bel naar ons kantoor in Maastricht of Panningen.

Meld u aan voor de inname van granen

Aanmelden als graanleverancier is héél eenvoudig. Meldt u aan op een van de vestigingen of bij onze buitendienst en u ontvangt een graanformulier dat u invult, ondertekent en terugstuurt. De afrekening en betaling van het voorschot volgen dan uiterlijk binnen 3 weken na ontvangst van het graan.

Vermarkting op maat!

Beslis zelf op welke wijze uw graan wordt vermarkt. Agrea biedt u hierbij de volgende mogelijkheden:

1. Agrea lange Pool

Transparante afrekening met voorschot

Bij deze optie ontvangt u een voorschot over de geleverde granen. Gedurende de periode september tot en met mei wordt iedere maand een deel verkocht tegen de dan geldende prijzen. In juni volgt dan de eindafrekening. Al jaren de meest gekozen optie vanwege het bewezen resultaat!

2. Oogstprijs (korte pool)

Ontvang direct na oogst uw eindafrekening

Tijdens de oogst ontvangt u een voorschot van Agrea. Direct na de oogst ontvangt u een voorstel voor de oogstprijs. Voor gerst is dit eind augustus en voor tarwe eind september. Indien u dan niet wenst af te wikkelen, kunt u alsnog leveren in de pool (optie 1).

3. Dagprijs

Ontvang tijdens oogst uw eindafrekening

De teler die op de dag van levering zijn granen wil afrekenen kiest voor deze optie. De dagprijs wordt dagelijks vastgesteld en kan fluctueren.

Meer informatie?

Maastricht

Kantoor        085 48 58 950

Jean Bindels 085 48 58 952

Joep Crijns    06 42 48 38 91

Carl Pijls        06 20 01 11 28

 

Heerlen

Kantoor                085 48 58 970

Dennis America  06 20 55 61 71

Leon Maessen    06 55 86 82 91

Midden – Noord – Limburg

Kantoor              085 48 58 907

Jo Dohmen         06 45 78 65 45

Peter Ickenroth  06 50 94 72 29

Agrea, uw oogstpartner regionaal én persoonlijk